Guide to recruitments Infosys Placement Papers India, Pune, Mumbai, Delhi, Bangalore, Chenna Pune, Jobs , vacancies, naukri , Placements papers, Recruitments i Contact Us - Help
Infosys Placement Papers 21
 

1. SAKUNTALA DEVI'S PUZZLE BOOK : PUZZLES TO PUZZLE YOU. Problem no: 3. ( Brothers and Sisters)

A family I know has several children. Each boy in this family has as many sisters as brothers but each girl has twice as many brothers as sisters. How many brothers and sisters are there?

Ans: 4 boys and 3 girls.

2. Number of animals is 11 more than the no. of birds. If the no. of birds were the no. of animals and no. of animals were the no. of birds (ie., interchanging no.s of animals and birds.), the total no. of legs get reduced by one fifth (1/5). How many no. of birds and animals were there?

Ans: Birds: 11, Animals: 22

3. In a soap company a soap is manufactured with 11 parts. For making one soap you will get 1 part as scrap. At the end of the day you have 251 such scraps. From that how many soaps can be manufactured? Ans: 22 + 2+ 1 = 25.

4.

      2 * *
      3 * *
----------------
      5 * *
    * * 2 *
  * 4 3 * *
----------------
  * * * * *
----------------

Number "7" does not occur in this multiplication. Find the product.

Ans:

 

      2 8 1
      3 2 2
 ------------
      5 6 2
    5 6 2 0
  8 4 3 0 0
------------
  9 0 4 8 2
-----------

5. There is a 5 digit no. 3 pairs of sum is eleven each. Last digit is 3 times the first one. Third digit is 3 less than the second. 4th digit is 4 more than the second one. Find the digit.

Ans: 25296.

6. There are five thieves, each loot a bakery one after the other such that the first one takes 1/2 of the total no. of the breads plus 1/2 of a bread. Similarly 2nd, 3rd, 4th and 5th also did the same. After the fifth one, no. of breads remained are 3. Initially how many breads were there?

Ans: 31.

7. ESCALATOR PROBLEM OF SAKUNTALA DEVI 'PUZZLES TO PUZZLE'book. Problem No: Problem 27 (Down the escalator)

Ans: The no of steps in the stair way : 46.

8. Harbour line and Main line Problem of Sakuntala Devi Puzzle book.

Ans: 4/5. ( More Puzzles book) 9. There are some chicken in a poultry. They are fed with corn. One sack of corn will come for 9 days. The farmer decides to sell some chicken and wanted to hold 12 chicken with him. He cuts the feed by 10% and sack of corn comes for 30 days. So initially how many chicken are there?

10. Two people X & Y walk on the wall of a godown in opposite direction. They meet at a point on one side and then go ahead. X after walking for some time, walks in opposite direction for 15 mtrs. Then again he turns back and walks in the original direction. What distance did Y walk before they met again, if X walks 11 mtrs by the time Y walks 8 mtrs.

11. Problem from SAKUNTALA DEVI 'PUZZLES TO PUZZLE U'. Problem no: 23 (Walking back to happiness.)

Ans: The walking time : 55 mins.

 

Name:
Email:
Subject:
Comments:
 

 



© 2004 Placement-Papers.com - Home - Contact Us - Privacy Policy - Disclaimer